Mobil versiya
Christy Calhoun: Bitki mənşəli zülal heyvan zülalından daha pis həzm olunur
Tarix: 14-10-2024 | Saat: 13:51
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Christy Calhoun: Bitki mənşəli zülal heyvan zülalından daha pis həzm olunur
Bitki zülallarında heyvan zülallarından daha çox həzm olunmayan maddələr ola bilər. Bu səbəbdən orqanizmin birinciləri qəbul etməsi daha çətin olur. Linkolndakı Nebraska Universitetində qida elmi və sənaye alimi Christy Calhoun Live Science-a danışdı.Mütəxəssis izah edib ki, heyvanlar öz toxumalarında daha çox zülal toplayır. Fiziki fəaliyyəti, əzələ hərəkətini, maddələr mübadiləsini və hüceyrə təmirini qorumaq üçün vacibdir. Bitkilər, öz növbəsində, enerji saxlamaq üçün daha çox karbohidratlara və digər molekullara güvənirlər. Buna görə də onların toxumalarında təbii olaraq daha az protein var.Onlardan doqquzu əvəzolunmaz amin turşuları adlanır, çünki orqanizm onları qidasız öz-özünə istehsal edə bilməz. Doqquz əsas amin turşusunun hamısını ehtiva edən heyvan zülallarıdır, buna görə də onlar "tam" olaraq təsnif edilir.
Bitki mənşəli zülalın dezavantajı bir və ya bir neçə amin turşusunun olmamasıdır. Bu növ zülalın bioavailability də aşağıdır. Lif kimi həzm olunmayan maddələrin artması səbəbindən bədən onların udulmasına daha çox enerji sərf etməlidir.

aia.az
Tərcümə şöbəsi



Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə
14-10-2024