Mobil versiya
Hamının əvvəllər yediyi, lakin bu gün unudduğu beş sovet delikatesi
Tarix: 06-03-2024 | Saat: 09:25
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Hamının əvvəllər yediyi, lakin bu gün unudduğu beş sovet delikatesi


Qastronomik ləzzətlər bütün dövrlərdə mövcud olmuşdur, SSRİ də istisna deyil. Ancaq əvvəllər bu delikateslər "norma" hesab olunurdusa, bu gün bir çox sual yarada bilər. Bu nə ilə bağlıdır, Həyat dedi.

Kərə yağı və duz ilə sendviç



Resept olduqca sadədir. Bir dilim qara çörəyi kəsmək, bitki yağı ilə səxavətlə nəmləndirmək və duz səpmək lazım idi - məzə hazırdır! Çoxları bu dadı nostalji ilə xatırlayır. Bir desert versiyası da var idi. Sonra çörəyin üzərinə şəkər tozu səpilir və sonra su ilə nəmləndirilir. Nəticə şirin çörəyin iqtisadi versiyası oldu.

Bal yağı


SSRİ dövründə məşhur olan başqa bir şirin desert növü. Yağ tərkibi 52% olan qaymaqdan alınan kərə yağından hazırlanmışdır. Və dadmaq üçün bal əlavə edildi. Proporsiyalardan asılı olaraq, sendviçlər üçün masa ölçüsündə, lakin daha zərif kərə yağı ala bilərsiniz. Və ya daha şirin bir ayrı müalicə.

Qaynadılmış süd pudrası


Sovet İttifaqının vətəndaşları qatıq kimi bir məhsula xüsusi həyəcanla yanaşırdılar. Onu təkcə dadlı deyil, həm də sağlam hesab edirdilər. Buna görə də onlar hətta xüsusi bir növ - şişirdilmiş pasta ilə gəldilər. Adı yaradılma üsulunu əks etdirir: qat-qat mürəbbə, konservlər və bəzən adi qatıqla növbələşən konfiqurasiya. O, xatırladığımız kimi, müəyyən laktik turşu bakteriyalarından istifadə edilərək hazırlanmışdır.

Portağal mayonez


Adi mayonez növünə əlavə olaraq, sovet evdar qadınları bəzən sınaqdan keçirdilər. Ona 20% portağal şirəsi əlavə etməklə nəticə şirin və turş sous oldu. Bu ləzzət həm salatlarda, həm də çörəklərdə istifadə edilə bilər. Portağal mayonezi təxminən 25 gün ərzində konservantlar əlavə edilmədən təzə saxlanılıb.

Kefir mürəbbə və ya giləmeyvə ilə
SSRİ-də uşaqlar üçün başqa bir sevinc hər hansı bir ailənin hazırlaya biləcəyi sadə desert idi. Adi kefir götürüb ona ya bağdan yığdıqdan sonra qalan təzə və konservləşdirilmiş giləmeyvə, ya da hazır mürəbbə əlavə edirdilər. Həm dadlı, həm də sağlam.

Qastronomik üstünlüklər zamanla dəyişir, lakin unudulmuş sovet ləzzətləri ilə bağlı xatirələr onların təkrarolunmaz dadını dadanların qəlbində qalır.

aia.az
Tərcümə şöbəsi




Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə
17-05-2024