Bloqqer Qazaxıstan bazarını “Rusiyada heç vaxt belə şey görməmişəm” ifadəsi ilə təsvir edib
Tarix: 29-01-2024 | Saat: 09:17
Bölmə:Özəl | çapa göndər
Rusiyalı səyahət bloggeri Qazaxıstanda olub, yerli bazara daxil olub və məhsul seçimindən xoş təəccüblənib. O, təəssüratlarını Zen platformasında TrueStory Travel adlı şəxsi bloqunda bölüşüb.Səyahətçi etiraf etdi ki, Mərkəzi Asiya bazarlarını bəyənir, çünki onlar bütün məhsulları sınamaq üçün verirlər.
“İnsan almadan əvvəl dadını bəyənib-bəyənmədiyini yoxlaya bilər. Və ya mənim vəziyyətimdə olduğu kimi, əsasən məhsulun dadının nə olduğunu öyrənmək üçün. Axı süd şöbəsində satışda o qədər qeyri-adi məhsullar var idi ki, gözlərim dolmuşdu. Mən Rusiyada heç vaxt belə bir şey görməmişəm”, - nəşrin müəllifi bu ifadələrlə təcrübəsini təsvir etdi.O, xüsusilə Qazaxıstanda “qımız” adlanan kumsa diqqət çəkib. Rus dedi ki, turş kefir kimi dadlıdır.Bundan əlavə, satıcılar ona "şubatı" dadmaq üçün verdilər - dəvə südünə əsaslanan, bir az turş xəmir əlavə olunur - bu, bir az turşluq əlavə edir. Resenziya müəllifi qeyd edib ki, o, “şubatı” “qımız”dan daha çox xoşlayırdı, çünki onun dadı daha zərifdir.
Bloqqerin süd şöbəsində yazdığı digər qeyri-adi məhsul isə “irımşik”dir. Bu içki şəkər əlavə edilərək inək südündən hazırlanır. Ruslara görə şirin kəsmik pendirinə bənzəyir. Səyyahın sınadığı digər süd məhsullarına kurt (duzlu dadı olan sərt ağ kəsmik topları) və kaymak (xama kimi) daxildir.
Əvvəllər həmin səyahət bloqçusu Almatıda yeməkxanaya gedib və nahar üçün qoç başı alıb. Onun sözlərinə görə, müəssisədə yalnız kişilər nahar edirdilər. Yerli sakinlər bu yeməyin qadınlar üçün çox "səliqəsiz" olduğunu izah etdilər.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Digər xəbərlər
Tarix: 29-01-2024 | Saat: 09:17
Bölmə:Özəl | çapa göndər
Rusiyalı səyahət bloggeri Qazaxıstanda olub, yerli bazara daxil olub və məhsul seçimindən xoş təəccüblənib. O, təəssüratlarını Zen platformasında TrueStory Travel adlı şəxsi bloqunda bölüşüb.Səyahətçi etiraf etdi ki, Mərkəzi Asiya bazarlarını bəyənir, çünki onlar bütün məhsulları sınamaq üçün verirlər.
“İnsan almadan əvvəl dadını bəyənib-bəyənmədiyini yoxlaya bilər. Və ya mənim vəziyyətimdə olduğu kimi, əsasən məhsulun dadının nə olduğunu öyrənmək üçün. Axı süd şöbəsində satışda o qədər qeyri-adi məhsullar var idi ki, gözlərim dolmuşdu. Mən Rusiyada heç vaxt belə bir şey görməmişəm”, - nəşrin müəllifi bu ifadələrlə təcrübəsini təsvir etdi.O, xüsusilə Qazaxıstanda “qımız” adlanan kumsa diqqət çəkib. Rus dedi ki, turş kefir kimi dadlıdır.Bundan əlavə, satıcılar ona "şubatı" dadmaq üçün verdilər - dəvə südünə əsaslanan, bir az turş xəmir əlavə olunur - bu, bir az turşluq əlavə edir. Resenziya müəllifi qeyd edib ki, o, “şubatı” “qımız”dan daha çox xoşlayırdı, çünki onun dadı daha zərifdir.
Bloqqerin süd şöbəsində yazdığı digər qeyri-adi məhsul isə “irımşik”dir. Bu içki şəkər əlavə edilərək inək südündən hazırlanır. Ruslara görə şirin kəsmik pendirinə bənzəyir. Səyyahın sınadığı digər süd məhsullarına kurt (duzlu dadı olan sərt ağ kəsmik topları) və kaymak (xama kimi) daxildir.
Əvvəllər həmin səyahət bloqçusu Almatıda yeməkxanaya gedib və nahar üçün qoç başı alıb. Onun sözlərinə görə, müəssisədə yalnız kişilər nahar edirdilər. Yerli sakinlər bu yeməyin qadınlar üçün çox "səliqəsiz" olduğunu izah etdilər.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
21-01-2025
20-01-2025