Mobil versiya
Dietoloq tünd şokolad istehlakı ilə bağlı tövsiyələr verib
Tarix: 08-01-2024 | Saat: 09:13
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Dietoloq tünd şokolad istehlakı ilə bağlı tövsiyələr verib

Qastroenteroloq, terapevt, dietoloq Natalya Sıçeva Sputnik radiosuna hansı qidalardan sonra qara şokoladı yeyə biləcəyinizi deyib.
O deyir ki, tünd şokolad sağlam bir müalicədir, çünki tərkibində şəkər azdır və antioksidanlar var. Ancaq bəzi insanlar onların istifadəsini məhdudlaşdırmalıdırlar.

Tərkibindəki komponentlərə fərdi dözümsüzlük olduqda acı şokolad kontrendikedir. Miqren və yüksək təzyiqdən əziyyət çəkənlər ləzzətdən uzaq düşməsinlər. Tünd şokoladda qan təzyiqini artıra və ya baş ağrılarını pisləşdirə bilən maddə var.
Piylənmə və 2-ci tip diabet zamanı tünd şokolad istehlakı məhdudlaşdırılmalıdır. Gündə 30 q-dan çox yeyə bilməzsiniz.

Sıçevanın sözlərinə görə, tünd şokolad beş yaşından kiçik uşaqlara verilməməlidir.

Zülallı yeməkdən və ya çiy tərəvəz salatından sonra zərifliyi yemək daha yaxşıdır.

Əgər öd kisəsi xəstəlikləriniz varsa, həkiminizlə məsləhətləşməlisiniz. Əgər öd kisəsi tonunuz yüksəkdirsə, qara şokolad yeməməlisiniz.

aia.az
Tərcümə şöbəsi



Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə