Şampanla birlikdə yemək zərərli olan dörd qidanın adı açıqlanıb
Tarix: 02-12-2025 | Saat: 23:06
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Yeni il gecəsində bir qədəh şampan demək olar ki, hər kəs üçün vacib bir ritualdır.
Bununla belə, bütün qidaların köpüklü şərabla yaxşı uyğunlaşmadığını bilmək vacibdir. Şampanla hansı qidalardan çəkinməyin daha yaxşı olduğunu və nə üçün olduğunu araşdırdıq.Artan turşuluq, karbon qazı qabarcıqları və spirt mədənin fəaliyyətinə, qidanın mənimsənilməsinə və qan şəkərinin səviyyəsinə təsir göstərir. İçkinin səhv qida ilə birləşdirilməsi şişkinliyə, ürəkbulanmaya, ağır intoksikasiyaya və hətta bağırsaq spazmlarına səbəb ola bilər.
Şampanın yüksək turşuluğu mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır və ürək yanmasına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, az alkoqollu içkilərin mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırdığı və bu da yalnız simptomları ağırlaşdırdığı göstərilmişdir.
Şampanla nələrdən çəkinmək lazımdır
Şirniyyatlar
Şampandakı şəkər, şirniyyatlarla birləşdirildikdə, qan qlükozasının kəskin artmasına səbəb olur. Bir müddət sonra o, eyni dərəcədə tez düşür və güclü aclığa səbəb olur.
Sitrus və turş meyvələr
Bu kombinasiya həzm sistemini qıcıqlandırır, çünki şampan özü turşudur. Bu, sinə və ya qarında ürəkbulanma və narahatlıq yarada bilər.
Yağlı və qızardılmış qidalar
Müəyyən qidalarla birlikdə istifadə edildikdə, şampan ağırlıq, ürəkbulanma, şişkinlik və tez intoksikasiyaya səbəb ola bilər. Rahat Yeni il gecəsi təmin etmək üçün yüngül qəlyanaltılar seçin və şirniyyatlardan, sitrus meyvələrindən, yağlı və ədviyyatlı qidalardan çəkinin. Şampan ən yaxşı şəkildə soyudulmuş şəkildə verilir. Susuzlaşma və ağır baş ağrısı simptomlarının qarşısını almaq üçün kiçik qurtumlar və stəkanlar arasında su için. Müəyyən tibbi vəziyyətləriniz varsa, qazlı şərabdan çəkinmək yaxşıdır.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Digər xəbərlər
Tarix: 02-12-2025 | Saat: 23:06
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Yeni il gecəsində bir qədəh şampan demək olar ki, hər kəs üçün vacib bir ritualdır.
Bununla belə, bütün qidaların köpüklü şərabla yaxşı uyğunlaşmadığını bilmək vacibdir. Şampanla hansı qidalardan çəkinməyin daha yaxşı olduğunu və nə üçün olduğunu araşdırdıq.Artan turşuluq, karbon qazı qabarcıqları və spirt mədənin fəaliyyətinə, qidanın mənimsənilməsinə və qan şəkərinin səviyyəsinə təsir göstərir. İçkinin səhv qida ilə birləşdirilməsi şişkinliyə, ürəkbulanmaya, ağır intoksikasiyaya və hətta bağırsaq spazmlarına səbəb ola bilər.
Şampanın yüksək turşuluğu mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır və ürək yanmasına səbəb ola bilər. Bundan əlavə, az alkoqollu içkilərin mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırdığı və bu da yalnız simptomları ağırlaşdırdığı göstərilmişdir.
Şampanla nələrdən çəkinmək lazımdır
Şirniyyatlar
Şampandakı şəkər, şirniyyatlarla birləşdirildikdə, qan qlükozasının kəskin artmasına səbəb olur. Bir müddət sonra o, eyni dərəcədə tez düşür və güclü aclığa səbəb olur.
Sitrus və turş meyvələr
Bu kombinasiya həzm sistemini qıcıqlandırır, çünki şampan özü turşudur. Bu, sinə və ya qarında ürəkbulanma və narahatlıq yarada bilər.
Yağlı və qızardılmış qidalar
Müəyyən qidalarla birlikdə istifadə edildikdə, şampan ağırlıq, ürəkbulanma, şişkinlik və tez intoksikasiyaya səbəb ola bilər. Rahat Yeni il gecəsi təmin etmək üçün yüngül qəlyanaltılar seçin və şirniyyatlardan, sitrus meyvələrindən, yağlı və ədviyyatlı qidalardan çəkinin. Şampan ən yaxşı şəkildə soyudulmuş şəkildə verilir. Susuzlaşma və ağır baş ağrısı simptomlarının qarşısını almaq üçün kiçik qurtumlar və stəkanlar arasında su için. Müəyyən tibbi vəziyyətləriniz varsa, qazlı şərabdan çəkinmək yaxşıdır.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
02-12-2025
22:53 Putin Vitkovla görüşüb

















































