Mobil versiya
Bu qidalar xərçəng riskini azalda bilər
Tarix: 04-09-2025 | Saat: 10:40
Bölmə:Ölkə | çapa göndər

Bu qidalar xərçəng riskini azalda bilər

Heyvani mənşəli zülal tərkibli qidalar xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.

aia.az xəbər verir ki, bu barədə xarici KİV məlumat yayıb.

Tədqiqatda 19 yaşdan yuxarı təxminən 16 min nəfərin məlumatları analiz edilib. Alimlər onların rasionunda heyvani və bitki mənşəli zülalların miqdarını, həmçinin ürək-damar xəstəlikləri və xərçəng riski ilə əlaqəsini öyrəniblər. Nəticələr göstərib ki, daha çox ət istehlak edən insanlar arasında onkoloji xəstəliklərdən ölüm göstəricisi əhəmiyyətli dərəcədə aşağıdır.

"Əgər bu müşahidə və klinik araşdırmaların nəticələrini nəzərə alsaq, aydın olur ki, həm heyvani, həm də bitki mənşəli zülal tərkibli məhsullar sağlamlığa və uzunömürlülüyə töhfə verir", – deyə araşdırmada bildirilir.

aia.az



Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə
04-09-2025