Alimlər səhər yeməyini mədə xərçənginin inkişaf riskini artırdığını müəyyən ediblər
Tarix: 06-11-2024 | Saat: 20:05
Bölmə:Özəl | çapa göndər
Mədə-bağırsaq xərçəngi ən aqressiv növlərdən biri hesab olunur. Ancaq nadir hallarda, məsələn, mədə xərçəngini erkən mərhələdə aşkar etmək mümkündür. Bu, xəstəliyin daha az təhlükəli patologiyalara masaj edilməsi ilə bağlıdır.Məlumdur ki, bir neçə faktor, o cümlədən qidalanma mədə-bağırsaq xərçənginin inkişafına səbəb olur. Buna görə də elm adamları hansı qidaların pəhrizdən ən yaxşı şəkildə çıxarıldığını müəyyən ediblər. Onlardan birinin yağlı teksturası bağırsaqlarda balanssızlığa səbəb olan və zərərli bakteriyaların çoxalmasına səbəb olan donuz əti olduğu ortaya çıxdı. “Nutrients” jurnalında dərc olunan materialda deyilir ki, nəticədə kolon, mədəaltı vəzi, mədə və yemək borusu xərçəngi riski artır.
Alimlər aydınlaşdırıblar ki, insan səhər omlet və donuz əti hazırlayanda emal olunmuş ət məhsulundan 50% monodoymamış yağlar və 40% doymuş yağlar qəbul edir. Digər 10% çoxlu doymamış yağlardan gəlir.
Bekondan həddindən artıq istifadə etməməli olan insanların başqa bir kateqoriyası hipertansiyonlu insanlardır. Fakt budur ki, məhsulun tərkibində yüksək natrium var.Eyni zamanda həm alimlər, həm də həkimlər qeyd edirlər ki, əsas odur ki, donuz ətinin istehlakını azaltmaq lazımdır. Əgər məhsuldan zaman-zaman kiçik bir parça yeyilsə, orqanizmə böyük zərər olmayacaq. Əsas odur ki, belə donuzda təhlükəli konservantlar yoxdur.
Bu arada, Yaponiyanın Milli Ətraf Mühit Tədqiqatları İnstitutunun alimləri tərəfindən BMJ Global Health jurnalında dərc edilən son araşdırma da qırmızı və emal edilmiş ətin istehlakı ilə bağlı potensial təhlükələrə işarə edir.
Donuz qızartması üçün düzgün üsul da adlanır.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Digər xəbərlər
Tarix: 06-11-2024 | Saat: 20:05
Bölmə:Özəl | çapa göndər
Mədə-bağırsaq xərçəngi ən aqressiv növlərdən biri hesab olunur. Ancaq nadir hallarda, məsələn, mədə xərçəngini erkən mərhələdə aşkar etmək mümkündür. Bu, xəstəliyin daha az təhlükəli patologiyalara masaj edilməsi ilə bağlıdır.Məlumdur ki, bir neçə faktor, o cümlədən qidalanma mədə-bağırsaq xərçənginin inkişafına səbəb olur. Buna görə də elm adamları hansı qidaların pəhrizdən ən yaxşı şəkildə çıxarıldığını müəyyən ediblər. Onlardan birinin yağlı teksturası bağırsaqlarda balanssızlığa səbəb olan və zərərli bakteriyaların çoxalmasına səbəb olan donuz əti olduğu ortaya çıxdı. “Nutrients” jurnalında dərc olunan materialda deyilir ki, nəticədə kolon, mədəaltı vəzi, mədə və yemək borusu xərçəngi riski artır.
Alimlər aydınlaşdırıblar ki, insan səhər omlet və donuz əti hazırlayanda emal olunmuş ət məhsulundan 50% monodoymamış yağlar və 40% doymuş yağlar qəbul edir. Digər 10% çoxlu doymamış yağlardan gəlir.
Bekondan həddindən artıq istifadə etməməli olan insanların başqa bir kateqoriyası hipertansiyonlu insanlardır. Fakt budur ki, məhsulun tərkibində yüksək natrium var.Eyni zamanda həm alimlər, həm də həkimlər qeyd edirlər ki, əsas odur ki, donuz ətinin istehlakını azaltmaq lazımdır. Əgər məhsuldan zaman-zaman kiçik bir parça yeyilsə, orqanizmə böyük zərər olmayacaq. Əsas odur ki, belə donuzda təhlükəli konservantlar yoxdur.
Bu arada, Yaponiyanın Milli Ətraf Mühit Tədqiqatları İnstitutunun alimləri tərəfindən BMJ Global Health jurnalında dərc edilən son araşdırma da qırmızı və emal edilmiş ətin istehlakı ilə bağlı potensial təhlükələrə işarə edir.
Donuz qızartması üçün düzgün üsul da adlanır.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər