Belarusda dəniz duzlu məşhur şokoladın satışı qadağan edilib
Tarix: 18-04-2025 | Saat: 20:57
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Mütəxəssislər məhsulun qablaşdırmasında göstərilən məlumatların düzgünlüyünü yoxlayıb və qanun pozuntuları aşkar ediblər.
"BUCHERÖN THE ORIGINAL" 72% dəniz duzlu rus tünd şokoladının Belarusa idxalı və satışı qadağan edilib, belə bir qərar Dövlət Standartı tərəfindən qəbul edilib.
Buna səbəb məhsulların Gömrük İttifaqının texniki reqlamentinə uyğun olmamasıdır. Xüsusilə, lazım olduğundan daha az kakao yağı ehtiva edirdi.
“Yağların (kakao yağı) faktiki kütlə payı (31,5±0,6)% təşkil edib ki, bu da məhsulun tünd şokolad olduğunu müəyyən etməyə imkan vermir”, - məlumatda deyilir.
Bu tərkib hissəsi ən azı 33% olmalıdır ki, qeyd olunur.
Belə ki, İstehsalçı tərəfindən tünd şokoladın xarici görünüşünü və fərdi xüsusiyyətlərini bilərəkdən verdiyi qida məhsulunun növü ilə bağlı istehlakçı çaşdırılır, Dövlət Standartında deyilir. Bundan əlavə, bu şokoladın istehsalında istehsalçı tərəfindən etiketdə bəyan edilməyən, ümumi kütlə payı 5%-dən çox olmayan kakao yağı ekvivalentlərindən istifadə edilmişdir. Əslində, kakao yağı ekvivalentlərinin ümumi kütlə payı (8,17±0,35)% təşkil etmişdir.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Digər xəbərlər
Tarix: 18-04-2025 | Saat: 20:57
Bölmə:Özəl | çapa göndər

Mütəxəssislər məhsulun qablaşdırmasında göstərilən məlumatların düzgünlüyünü yoxlayıb və qanun pozuntuları aşkar ediblər.
"BUCHERÖN THE ORIGINAL" 72% dəniz duzlu rus tünd şokoladının Belarusa idxalı və satışı qadağan edilib, belə bir qərar Dövlət Standartı tərəfindən qəbul edilib.
Buna səbəb məhsulların Gömrük İttifaqının texniki reqlamentinə uyğun olmamasıdır. Xüsusilə, lazım olduğundan daha az kakao yağı ehtiva edirdi.
“Yağların (kakao yağı) faktiki kütlə payı (31,5±0,6)% təşkil edib ki, bu da məhsulun tünd şokolad olduğunu müəyyən etməyə imkan vermir”, - məlumatda deyilir.
Bu tərkib hissəsi ən azı 33% olmalıdır ki, qeyd olunur.
Belə ki, İstehsalçı tərəfindən tünd şokoladın xarici görünüşünü və fərdi xüsusiyyətlərini bilərəkdən verdiyi qida məhsulunun növü ilə bağlı istehlakçı çaşdırılır, Dövlət Standartında deyilir. Bundan əlavə, bu şokoladın istehsalında istehsalçı tərəfindən etiketdə bəyan edilməyən, ümumi kütlə payı 5%-dən çox olmayan kakao yağı ekvivalentlərindən istifadə edilmişdir. Əslində, kakao yağı ekvivalentlərinin ümumi kütlə payı (8,17±0,35)% təşkil etmişdir.
aia.az
Tərcümə şöbəsi
Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi
Xəbəri paylaş
Digər xəbərlər
09-05-2025