Mobil versiya
Çayı yaxşı dəmləmək üçün nə etmək lazımdır?
Tarix: 07-10-2016 | Saat: 10:46
Bölmə:Media | çapa göndər



Yaxşı bir çay dəmləmək üçün ən vacib amil dəmləyərkən istifadə ediləcək sudur. Bundan başqa, imkan varsa çayı çini qabda dəmləmək ləzzət baxımından faydalı seçimdir. Çay üçün nəzərdə tutduğumuz suyu uzun müddət və yüksək temperaturda qaynatmaq lazım deyil.

Dəmləmə müddəti uzun saxlanılan çayın tərkibində kofeinin miqdarında artım baş verir, həmçinin sudakı oksigen azalır və çay ləzzətini itirir.

Çayın dəmləmə müddəti maksimum 10-15 dəqiqə olmalıdır və dəmlənən çay yarım saat ərzində içilməlidir. Hər bir fincan üçün bir qaşıq şəkər tozu əlavə edildikdə çay daha da ləzətli olur.



Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə
24-04-2024