Mobil versiya
Bu qidalar viruslardan qoruyur
Tarix: 02-08-2020 | Saat: 19:41
Bölmə:Media | çapa göndər

Bu qidalar viruslardan qoruyur


Həkim-dietoloqlar viruslara qarşı təsirli olan qidaları açıqlayıblar. AİA.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, onlar qeyd edib ki, immuniteti viruslara qarşı gücləndirən element sinkdir. Bu mineralsız immun hüceyrələri, xüsusən leykositlər işləyə bilmir.

Sink isə çox miqdarda mal əti, quzu əti, mal qaraciyəri, balıq, dəniz məhsulları, bəzi paxlalılarda olur.

Bundan başqa, C vitamini immun sistem üçün vacibdir. O, qrip, zökəm kimi xəstəliklərin yüngül keçməsini təmin edir.

Ona görə həkimlər viruslara qarşı çaytikanı, sitrus meyvələri, pomidor şirəsi, qarağat, çiyələk və s. bol yeməyi məsləhət görürlər.

E vitamini immun sistemin antitellərin hasilatı üçün lazımdır. E vitamini badam, çərəzlər, kətan toxumu, günəbaxan tumlarında olur.

Balıq və sarımsaq isə qırmızı qan hüceyrələrini artırır.

Bağırsaqların mikrflorasının güclü olması üçün qatıq və kefir yeyin.

AİA.Az



Məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi


Xəbəri paylaş


Digər xəbərlər



Xəbərə şərh yaz
Ad və soyad:*
E-Mail:
Şərhiniz:
Kodu yazın: *
yenilə, əgər kod görünmürsə
28-03-2024